header.jpg
donderdag 30 januari 2014

Gezocht: Groene vingers

We zijn heel content, want we waren bij de 500 eerste scholen die zich inschreven om gratis aan de slag te gaan met 1 vierkante meter tuin.
We zouden bij dit schoolproject graag een ouder of grootouder met groene vingers willen betrekken, om dit alles in goede banen te leiden. 
De materialen worden gratis geleverd. Nu zoeken we nog iemand die zich hier graag wil voor engageren. U bent een ouder of grootouder die wat tijd heeft om samen met kinderen aan de slag te gaan? Stuur dan een mailtje naar devleugel@skynet.be of spring eens binnen op school. Wie weet groeien hier nog mooie dingen uit voort.
Het schoolteam

Anders dan gewoon

De volgende twee maanden werken we met de school rond “Anders dan gewoon” en dit met samenwerking en hulp van Toeka.
Kinderen groeien- in de beste omstandigheden- op tot autonome en zelfstandige volwassenen met een unieke identiteit. Dit einddoel kent een lange weg waarin ze- hopelijk- veel kansen en mogelijkheden krijgen om een eigen mening, een persoonlijke visie op de wereld en het leven te ontwikkelen. Hoe ontwikkel je een eigen persoonlijkheid? Een belangrijk aspect is anders mogen zijn dan anderen, met ander karakter en een andere mening.
Kortom, anders mogen zijn dan anderen, anders dan “gewoon”. Toeka biedt in dit thema tal van mogelijkheden om anders dan “gewoon” naar de meeste gewone dingen te kijken. Hierdoor verruimt het kind zijn denk- en ervaringswereld en ontwikkelt het een persoonlijke visie. Toeka laat de kinderen ervaren hoe de wereld op zijn kop eruit ziet, wat je allemaal anders kan doen met een groot huisvuil, hoe belangrijk onze ogen en hersenen zijn bij het interpreteren van allerlei zaken en hoe een verstrooide professor denkt.

Kortom, een zéér apart thema met als doel, dat elk kind ervaart “apart”en uniek te mogen zijn.
Het TOEKA-team
zondag 26 januari 2014

Belangrijk: spaghettiavond inschrijvingsstop

Het goede nieuws is dat het aantal inschrijvingen een succes is. Het slechte nieuws is dat we  momenteel geen inschrijvingen meer kunnen aanvaarden voor de spaghettiavond. We hebben namelijk maar een beperkte ruimte ter beschikking. Omdat we geen 250 mensen tegelijk plaats kunnen geven, zouden we een oproep willen doen aan diegene met kleine kinderen om vroeg te komen ( vanaf 17 uur) en wie al oudere kinderen heeft kan dan misschien pas vanaf 18.30 uur binnensijpelen. Er wordt voor de wachtenden een apérobar🍸 voorzien, zodat je alvast kan aperitieven in afwachting van een tafel🍝, net zoals in een echt restaurant.
vrijdag 24 januari 2014

Spullen gevraagd

Deze week mochten we 2 nieuwe leerlingen verwelkomen, Stefanie (6de leerjaar) en Natacha (2de kleuter). Ze zijn samen met het gezin noodgedwongen moeten verhuizen, nadat hun huis in Beveren-Leie afbrandde.
Op de vorige school gebeurde reeds een omhaling voor spullen. Bij navraag blijkt dat ze nog nood hebben aan oa 

  • kledij
    • voor een 6 maand oude baby 
    • kousen maatje 41
    • jeans voor 16-jarige confectiemaat 44 = jeansmaat 29
  • handdoeken (groot en klein), washandjes
  • keukenhanddoeken. 

Wie iets kan missen in 'goede' staat, mag dit binnenbrengen op school.
donderdag 23 januari 2014

Verdwenen

Het is jammer te moeten vaststellen dat na de vorige wieltjesdag op school 2 steps verdwenen zijn.
Misschien (dat hopen we althans) gebeurde een vergissing en nam een leerling een verkeerde step mee naar huis of dacht dat hij de zijne nog niet mee had en heeft er nu 2 staan?

We hopen dat de verdwenen steps terug hun weg naar school vinden, anders zullen wij ons genoodzaakt zien om maatregelen te nemen ten aanzien van de wieltjesdag en dat zou jammer zijn. Bij deze de vraag aan alle ouders om thuis eens te checken?
Bij deze willen we ook nog eens duidelijk stellen dat persoonlijke spullen best duidelijk genaamtekend zijn. 
dinsdag 21 januari 2014

Leren fietsen voor kleuters

Kijk, ik fiets!
Leren fietsen is een belangrijke stap naar zelfstandigheid. Er zijn er die er sneller aan toe zijn, anderen doen er wat langer over.  Alleen fietsen is voor een groot stuk durven fietsen. Het ene kind heeft het in korte tijd onder de knie, terwijl er bij een ander enige weken aan oefenen voor nodig zijn. Daarom organiseert de Dienst Vrije Tijd-Sport een activiteit om  je kind op weg te helpen.
Zaterdag 1 maart 2014.
09.00 uur tot 12.00 uur, SD89
13.30 uur tot 16.30 uur, SD90

Kostprijs t.e.m. 21 februari 2014 :  8,00 euro
Kostprijs vanaf 22 februari 2014 : 13,00 euro
Plaats : CC Het Spoor-Feestzaal, Eilandstraat 6, Harelbeke

Maximum 20 deelnemers/sessie
Het doel is om jonge kinderen in groep te leren fietsen zonder steunwieltjes in een kleine 3 uur tijd.
Actieve begeleiding van 1 volwassene per kind is verplicht. Sportieve schoenen zijn aangewezen!

Het kind (minstens 3 jaar) dient te beschikken over eigen fiets ZONDER steunwielen.


Meer info : dienst sportpromotie 056/73.34.63
dinsdag 14 januari 2014

Aanbod voor 5de-6de leerjaar

Techniekclub Harelbeke

Net als in een aantal andere steden start begin 2014 ook in Harelbeke een techniekclub. Dit initiatief van o.a. de hogeschool Vives wil kinderen en jongeren warm maken voor techniek. Immers wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie betekenen vooruitgang. Ze maken ons leven beter, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak. Met de techniekclubs willen de initiatiefnemers de cultuur van wetenschap en technologie en innovatie promoten. Op die manier kan ook de instroom van jongeren in technische en wetenschappelijke studierichtingen gestimuleerd worden en dit is bijzonder belangrijk voor onze arbeidsmarkt.
Hiertoe worden ook in Harelbeke 11 workshops en één bedrijfsbezoek opgezet. De volledige reeks gaat door op woensdagnamiddag en start op 5 februari. De eerste reeks gaat door van 13u30 tot 15u30, de tweede reeks van 16 tot 18 u. De workshops gaan door in het cultureel centrum ’t Spoor aan de Gaversstraat.
De workshops brengen op een creatieve en boeiende manier wetenschap en techniek in beeld. De workshops worden begeleid door wetenschaps-techniek begeleiders van de scholengemeenschap Groeninghe en de hogeschool Vives. De reeks is bedoeld voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Het aantal plaatsen is beperkt. De deelnameprijs voor de gehele reeks bedraagt 40 euro, materiaal en verzekering  inbegrepen.  Een aantal vooraanstaande Harelbeekse ondernemingen werken mee aan dit initiatief.
  
In tegenstelling tot andere gemeenten lopen de inschrijvingen in Harelbeke echter niet goed. Mogen we daarom een extra inspanning vragen voor de promotie van dit initiatief in jullie school. 

Dringend gezocht!

Sinds vandaag hebben we drie anderstalige kinderen op school met de Spaanse nationaliteit (ouders Marokkaanse origine). Amsa, Marwa en Ben Lahbib (leeftijd 2de kleuter/1ste leerjaar en 5de leerjaar) spreken geen Nederlands. We zoeken een drietal woordenboeken Nederlands/Spaans en Spaans/Nederlands om eventueel door de leerkrachten te gebruiken. Omdat ze maar met 3 zijn, kunnen we geen extra uren krijgen om deze kinderen Nederlands te leren. Daarom zoeken we vrijwilligers om vooral de 2 oudste kinderen te ondersteunen in het aanleren van het Nederlands. Voor beide leerlingen voorzien we materiaal waarmee je aan de slag kan. Wie dit engagement wil aangaan, gelieve contact op te nemen met de zorgcoördinator/beleidsondersteuner.
woensdag 8 januari 2014

Nieuws

Personeel
Juf Claudine (2de leerjaar) keert nog niet terug uit ziekteverlof en blijft vervangen door juf Wendy.

Juf Nathalie (peuter-1ste kleuter) zal voor langere tijd afwezig zijn en wordt vervangen door juf Kimberly. Door de onzekerheid of juf Nathalie al dan niet terug kwam, was er misschien wat onzekerheid of het oudercontact op donderdag 9 januari nu al dan niet doorging. Dinsdag werd de knoop doorgehakt om het oudercontact toch te laten doorgaan. De kleuters die hun briefje indienden voor het oudercontact kregen vandaag hun briefje terug mee naar huis. 

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...