header.jpg
woensdag 30 april 2014

Instapdatum van kleuters online berekenen.

Voortaan kan je online berekenen op welke datum precies een kind voor het eerst naar school mag. Het Ministerie van Onderwijs en Vorming publiceerde daarvoor een online tool.
Van zodra een kind 2,5 jaar is, kan het op de eerstvolgende instapdatum naar school gaan. Er zijn zeven vastgelegde instapdata: telkens de eerste schooldag na de zomervakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de krokusvakantie, de paasvakantie, Hemelvaartsdag en op de eerste schooldag van februari. Om te berekenen wanneer een kind kan instappen, heb je enkel zijn geboortedatum nodig. De online tool berekent dan wat de vroegste instapdatum is.
dinsdag 29 april 2014

Fiscale attesten / Maximumfactuur

Binnenkort worden de fiscale attesten meegegeven naar huis.
Dit document kan u bij uw belastingsaangifte voegen.
Met dit fiscaal attest kunt u het bedrag van uw belastbaar inkomen verminderen.
Een deel van de gemaakte kosten (opvang) worden terugbetaald.
Mensen die nog met onbetaalde rekeningen zitten op school ontvangen dit attest niet tot de openstaande rekeningen zijn betaald.


De bedragen van de maximumfactuur zijn geïndexeerd. Enkel het bedrag voor de meerdaagse extra-murosactiviteiten werd gewijzigd. Een overzicht van de geïndexeerde bedragen voor het schooljaar 2014-2015 vind je hieronder:
Voor het kleuteronderwijs:
  • 2- en 3-jarigen: 25 euro
  • 4-jarigen: 35 euro
  • 5-jarigen en leerplichtige kleuters: 40 euro
Voor het lager onderwijs:
  • per leerjaar: 70 euro
  • meerdaagse extra-murosactiviteiten: 410 euro
zondag 27 april 2014

't Was beestig mooi!



Het was terug een fijn schoolfeest. Voor de kinderen waren er beestig leuke muzische activiteiten voorzien. Niet alleen de kinderen genoten ervan, maar ook heel wat ouders genoten mee met hun kinderen. De taart smaakte overheerlijk en de barbecue was heel lekker. 
Nog een dank u aan de vele helpende handen, want zonder jullie zou het niet lukken.
Zin in nog een paar sfeerbeelden? Klik op de foto hiernaast en geniet na.
dinsdag 22 april 2014

Nieuws

Oudercomité
Dankzij de samenwerking met het oudercomité, kunnen we activiteiten organiseren waarbij de opbrengsten integraal naar onze kinderen gaan. Het oudercomité sponsort ook dit jaar terug de meerdaagse uitstappen en er is klasgeld voorzien waarmee de leerkrachten extra uitgaven kunnen bekostigen. 
Dit schooljaar was er een extraatje voorzien voor het 1ste leerjaar. Er werden boekenpakketten aangekocht om aan tutorlezen te doen, samen met het 4de leerjaar. In de boekjes staan 2 leesniveaus zodat het ook voor de tutoren aangenaam lezen is. 
Personeelsnieuws
Jammer genoeg kunnen juf Nathalie (1ste kleuter) en juf Claudine (2de leerjaar) na deze paasvakantie nog niet terug aan de slag. We wensen ze een spoedig herstel toe.
Ook onze poetsvrouw heeft gezondheidsproblemen en wordt momenteel vervangen door Lucie die 's middags helpt in de refter. In de refter steekt ook oma 'Lily' een handje toe over de middag om alles in goede banen te leiden.
Door het groeiende aantal kleuters dit schooljaar kunnen we genieten van extra uren sinds de krokusvakantie. Ondertussen presteert meester Steffen 12 uren in het kleuter. Dit komt ten goede van de gedifferentieerde klaswerking.
Inschrijvingen
Voor volgend schooljaar zijn nog maximum 8 plaatsen ter beschikking voor het kleuter. Dan is onze capaciteit in het kleuter bereikt. Onze school is dus aan het groeien vanuit het kleuter.
In het lagere daarentegen zijn nog 34 plaatsen ter beschikking.
We doen een warme oproep voor extra inschrijvingen in ons eerste leerjaar. U heeft weet van kinderen die wensen te veranderen van school wegens een te grote klas in het eerste leerjaar? Maak gerust reclame. 
Beleidsondersteuner Joke



Feest op school

Zin in een leuke zaterdag? Kom dan zeker naar ons schoolfeest. Terwijl de kinderen deelnemen aan de toffe workshops, kunnen de ouders genieten van een stukje taart en koffie. Voor de hongerige magen is er 's avonds een braadworst, kippebil of hotdog. 
Iedereen is welkom vanaf 14uur. Tot dan ...
Voor diegenen die graag een handje willen toesteken, u kan uw naam invullen op het werkrooster via deze link.


Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...