header.jpg

Eerste communie - Heilig Vormsel - Onze parochie

Zoals u misschien al weet, houdt onze parochie op te bestaan op 1 januari 2015. Dit houdt ondermeer in dat de Eerste Communie en het Heilig Vormsel zullen doorgaan in de Sint-Jozefskerk op het Eiland. Voor de Eerste Communie slaan de juffen van de Mariaschool samen met juf Sarah de handen in elkaar. Het Heilig Vormsel blijft een aangelegenheid van de parochie.
De eerste communie zal doorgaan op zaterdag 9 mei 2015 om 14 uur.
Het Heilig Vormsel zal doorgaan op Pinksterzondag 24 mei 2015, uur nog niet gekend.
Doordat onze parochie zal samensmelten met Sint-Jozef, komt het kerkgebouw ter beschikking van onze school. Dit is voor ons goed nieuws. Toen de school werd gebouwd was de oorspronkelijke bestemming een turnzaal. Dit zal nu kunnen gerealiseerd worden. De nood aan een grote binnenruimte liet zich al enkele jaren voelen op onze school. Vooraleer we de kerk zullen kunnen in gebruik nemen, zal de kerk ontwijd worden en zal het altaar, de beelden en het meubilair een nieuwe bestemming dienen te krijgen.
maandag 12 mei 2014

En de winnaar is ...

De jaarlijkse estafetteloop waarbij we ons meten met de andere scholen van het katholiek basisonderwijs, is weer voorbij. De Vleugeltjes hebben hun best gedaan! 
1ste leerjaar: 7de plaats (op10)
2de leerjaar: 1ste plaats (op 6)
3de leerjaar: 1ste plaats (op 8)
5de leerjaar: 6de plaats (op 6)
Proficiat aan alle leerlingen die hun beste beentje hebben voorgezet!

Natuuracademie ... voor wie volgend schooljaar naar het 3de of 4de leerjaar gaat.

Ben jij ook ribbedebie … naar de ‘natuuracademie’
Wat ?
Samen met het provinciebestuur organiseren 12  Zuid-West-Vlaamse gemeenten opnieuw ‘Natuuracademie’ waaronder Harelbeke in het Sport- en Natuurcentrum De Gavers.
Tijdens 10 begeleide woensdagnamiddagen zijn er natuurworkshops in het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 , dit voor kinderen van het 3de en 4de leerjaar, eventueel samen met hun ouders en/of grootouders.
Wanneer ?
De ‘natuuracademie’ gaat door  op 10 woensdagnamiddagen verspreid over het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015. De data zijn : 10/09 – 01/10 – 15/10 – 05/11 – 19/11 – 04/03 – 18/03 – 22/04 – 06/05 – 27/05 , dit telkens van 14u tot 16u.Snel inschrijven is de boodschap, er is in elke deelnemende gemeente  enkel plaats voor 20 kinderen!
Kostprijs?
Voor de hele reeks (10 woensdagnamiddagen) betaal je 40 euro per kind.  Ouders en grootouders die graag deel nemen samen met hun kind(eren) komen gratis mee. 
Inschrijvingen en info?
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 september.

Meer info: contacteer de stedelijke milieudienst (milieu@harelbeke.be of 0800/21202) of het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie Zuid, johan.vandenberghe@west-vlaanderen.be of 056 23 40 17.

Sam de Verkeersslang: Het resultaat!

We streefden vorige week naar 20% meer milieuvriendelijke verplaatsingen. We zijn er net niet geraakt. We haalden wel een verdienstelijke 16% meer milieuvriendelijke verplaatsingen en zo geraakten we tot de 4de beloning. De kinderen hebben deze week nog een extra kwartiertje speeltijd tegoed (die we opsparen tot het mooi weer is). Donderdag is er een extra wieltjesdag voorzien.
Proficiat aan de kinderen en een dank u voor de (groot)ouders die dit initiatief mee hielpen ondersteunen.
Benieuwd welke klas vorige week het meest in orde was met het dragen van het fluohesje ... 
dinsdag 6 mei 2014

Week van Sam de Verkeersslang

Sam de Verkeersslang is aan het groeien. Benieuwd of we het einddoel kunnen bereiken deze week. Deze morgen stond te lezen in de krant dat meer dan 80 procent van de kinderen nog nooit met het openbaar vervoer heeft gereisd en dat dit een invloed zal hebben op het gebruik van openbaar vervoer als volwassene. De kinderen die bij ons naar school komen leren alvast in het eerste leerjaar kennismaken met de trein en de tram als we op zeeweekend gaan. We nemen ook de trein als we naar de Schakel in Waregem reizen voor een voorstelling. Win een Juul-poppetje!

© De Lijn
Vorig jaar lanceerde de openbare vervoersmaatschappij De Lijn de succesvolle campagne met het stressmannetje Juul. De campagne riep mensen op om stress thuis te laten en gebruik te maken van het openbaar vervoer. ‘Laat stress thuis, neem de bus of tram als je naar de stad gaat’, klonk de boodschap. Enkele maanden geleden stelde De Lijn al een gps-stem van het figuurtje voor en nu is er ook een spel met het populaire poppetje. Daarin moet u het stressniveau van Juul zo laag mogelijk proberen te houden tijdens een parcours door de stad.
Het spel wil mensen op een ludieke manier duidelijk maken dat de stad leuker is zonder autostress. Deelnemers maken kans op een van de 3500 poppetjes van het stressmannetje. Bovendien kun je ook één van de 10.000 gratis sms-ticket aanvragen en zelf ervaren hoe leuk de stad wordt zonder autostress.
Het spel is gratis te downloaden op www.delijn.be/hetspel. Veel succes!

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...