header.jpg
donderdag 29 januari 2015

Streekverkenners

De provincie West-Vlaanderen organiseert heel wat wandelingen, workshops, landschapsverkenningen en andere educatieve pakketten voor zowel scholen, groepen en het brede publiek. Om deze activiteiten vlot te laten verlopen, zijn we continu op zoek naar begeleiders. Heb je de nodige interesse in natuur en landschap? Ben je bereid om een aantal activiteiten te begeleiden? Ga je graag om met kleuters? Of richt je je net liever tot leerlingen uit het lager onderwijs? Laat dan van je horen en maak deel uit van onze enthousiaste groep begeleiders! De opleiding tot begeleider wordt in de provincie West-Vlaanderen modulair georganiseerd. Na het volgen van een algemeen luik, kan je in opdracht van de provincie aan de slag in zowel bezoekerscentra, provinciedomeinen, andere domeinen… Naast het algemeen luik is er per bezoekerscentrum of te begeleiden module nog een specifiek luik voorzien. De opleiding streekverkenner in Midden-West-Vlaanderen omvat zowel het algemene luik als de specifieke modules die aangeboden worden in de regio Roeselare-Tielt. Na het volgen van het volledige traject kan je worden ingeschakeld voor het begeleiden van wandelingen met de boskoffer, kabouterpad of landschapskoffer in onze regio. Een overzicht van de aangeboden modules vind je als bijlage bij deze mail. De kostprijs om deel te nemen aan de cursus (inclusief nota’s) bedraagt 8 euro per halve dag of 80 euro voor de volledige cursus. Je kan er dus voor kiezen om zowel de volledige reeks of een aantal modules te volgen. We starten telkens om 09.00 en eindigen om 17u30. Extra info of inschrijvingen: Jasper Dugardeyn Steunpunt NME Midden-West-Vlaanderen Peter Benoitstraat 13 8800 Roeselare T: 051 27 55 54 E: jasper.dugardeyn@west-vlaanderen.be
maandag 12 januari 2015

Damiaan

Reeds enkele jaren komt een vrijwilliger die meewerkt aan de Damiaanactie een kindgerichte film voorstellen omtrent projecten die ze steunen. Via de film en de bijhorende uitleg worden de leerlingen bewust gemaakt van het feit dat er nog altijd ziektes bestaan zoals lepra en tbc. Na deze film volgt ook een verwerking in de klas.
Wij bieden vrijblijvend de gelegenheid om de Damiaanactie te steunen door stiftjes aan te kopen (4 stiftjes voor 6 euro). Er zijn pakketjes aanwezig op school. Wie 6 euro meebrengt, krijgt dus onmiddellijk een pakje mee.
maandag 5 januari 2015

Milieuzorg op school: oproep

Beste ouders,grootouders,

Op maandag, 12 januari  is er in De Vleugel personeelsvergadering.
Deze vergadering staat in het kader van MOS (milieuzorg op school).
en duurt van 16u30 - 18u30.
MOS ondersteunt scholen met als doel van de school een milieuvriendelijke en duurzame leeromgeving te maken.
MOS heeft zijn visie dit jaar wat 'bijgeschaafd' en steunt op volgende vier pijlers : 
  1. MOS werkt met en voor leerlingen.
  2. MOS is teamwork.
  3. MOS leeft ook buiten de schoolpoort en werkt samen met lokale besturen, (jeugd)verenigingen, ngo's, organisaties uit het middenveld …
  4. MOS is een plus voor het schoolleven. Alle projecten hebben een concreet resultaat voor ogen. De beleving van MOS is even belangrijk als het leerproces dat erin vervat ligt.
In dit verband wil de verantwoordelijke Joke Oosterlijnck ons warm maken over hoe wij onze school en in het bijzonder onze speelplaats mogelijk kunnen aanpassen en de natuurbeleving bij onze kinderen opvoeren. Eveneens wil zij enkele belemmeringen tonen, voorbeelden van speelgroen met als uiteindelijk doel jullie als team te 'triggeren' zodat we in de toekomst onze energie willen stoppen in een kindvriendelijke, zelfs uitdagende maar ook duurzaam groene omgeving.
Ouders en grootouders die hier graag zouden aan meewerken, worden ook vriendelijk uitgenodigd naar deze vergadering.
Wie er graag zou bijzijn, stuurt een mailtje naar devleugel@skynet.be tegen vrijdag 9 januari ten laatste.

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...