header.jpg
vrijdag 21 november 2014

Dinsdag 25 november ZERO AFVAL.

Hier op school denken we aan onze planeet! Dankzij onze inspanningen vorig jaar werden we beloond met ongeveer 270 euro vanwege de gemeente Harelbeke. De centen hiervan werden vorig jaar geïnvesteerd in de omheining van ons groen hoekje op de kleuterspeelplaats. Ook dit jaar zullen we de centjes een groene bestemming geven.
Volgende week doen we mee aan de actie ZERO AFVAL. Maandag checken we de inhoud van de vuilnisbakken. Hoeveel afval hebben we op 1 dag verzameld op school, in de klas en op de speelplaats.
Op dinsdag doen we ons best om geen restafval mee te hebben naar school. Zo worden we ons bewust hoeveel afval we wel produceren.
De leerkrachten
engageren zich die dag om geen warme maaltijd in een aluminium bakje te bestellen of een koude schotel in een plastic bakje. Geen brikjes en wegwerpplastic. Reeds enkele jaren g
ebruiken we op school papier op een verstandige manier: recto-verso, bakje voor kladpapier, niet printen wat niet nodig is,…
Wat kunnen de kinderen doen? Koeken in een koekendoosje - geen brikjes mee naar de opvang, maar een drinkbus - geen aluminiumfolie in de brooddoos maw alleen herbruikbare verpakkingen.

Zero afval
Verklein de afvalberg. Goed voor ons, goed voor ’t milieu én goed voor onze portemonnee. 

Wanneer? 
Dinsdag 25 november 2014 

Wat doen we? 
We ontdekken afvalarme alternatieven voor onze dagdagelijkse bezigheden: eten, drinken, schrijven, onze kledij, ontspanning,… 

Waarom doen we dit? 
De gemiddelde Belg produceert jaarlijks zo’n 500 kg huishoudelijk afval. Om al deze spullen en verpakkingen te maken, waren er heel wat grondstoffen en energie nodig. Het afval moet ook verwerkt worden: storten, verbranden of recycleren. Dit alles heeft een grote impact op ons leefmilieu.

Ga je voor minder afval dan:

  • bescherm je natuurlijke hulpbronnen (hernieuwbaar en niet-hernieuwbaar);
  • beperk je het transport van grondstoffen en afval;
  • verklein je de uitstoot van broeikasgassen;
  • verminder je de kosten voor afvalbeheer voor de gemeenschap.

Wij doen mee:
Verminder verpakkingsafval: drinkbussen, flesjes hergebruiken, bekers in de klas, brooddozen, tussendoortjes in herbruikbare doosjes,… 


Consumeer anders: tweedehandsbeurs of -inzameling, samen spullen herstellen tijdens een ‘repair-café’,…

Kalender

Pagina's

Steun ons oudercomité

Zoeken in deze blog

Volg ons via facebook...